31 Mart 2014 Pazartesi

ACEMİ PARİS TABLO



Acemi iş bu olsa gerek. Sizlerle daha önceden yaptığım bir çalışmayı paylaşmak istiyorum.
Bu tablo benim ilk tuval çalışmam. Çok çok acemice zaten. Ama nedense ben baktıkça seviyorum onu.
Alttaki dekopaj yapmak için elimde olan bu resimden bakarak yapmaya çalıştım. Ortancayı çok severim. Ama onu beceremem diye başka bir çiçek çizdim. Üzerine eşimin ve benim baş harflerimizi ve evlilik tarihimizi yazdım. Ben yağlı boyam olmadığı için akrilik boya kullandım. 
Yine tuval alıp daha farklı bir çalışma yapmak niyetindeyim. 




Konserve Kutusundan Saksı

Mutlu bir hafta olması dileğimle merhabalar

Konserve kutularını süslemeye tam gaz devam ediyorum. Hoşuma gidiyo galiba. Beyaz olanını önceden boyamıştım. Mint yeşili olanını da hafta sonu yaptım. Böylelikle takım oldular.

Nasıl yaptım: önce kutuları 3 kat boyadım.  Mint yelişi olana beyaz puantiyeler yaptım. Seçtiğim kağıdı dekopaj tutkalıyla yapıştırdım ve 2 kat vernikledim. Sonrada kurdale ve dantellerle süsleyince çok cici oldular. Ben mutfakta kullanıyorum. Ama balkonum içinde yapıp menekşeler koymak istiyorum içlerine. Yapınca onları da paylaşırım inşallah.







27 Mart 2014 Perşembe

Deri Yelek

Burda 2012 / 2 Pratik dikiş sayısından çalıştığım bir model. Severek giyiyorum. Yakası açık veya kapalı kullanılabiliyor. Öndeki pensler modelde dıştan dikilmişti fakat ben iç taraftan yaptım ve birer tane pens çalıştım.


Gazteden Sepet

Bu  sepeti aslında denemek için yapmıştım. Bir sitede yapılışını gördükten sonra  kendimi gazeteleri sararken buldum. Şimdi lavabomun yanında banyomu süslüyor. Aslında bakmayın bu kadar büyük göründüğüne aslında mini mini bir sepet.
Nasıl yaptım: Çöp şiş ile gazeteden rulolar sardım. aşağıda eklediğim resimdeki aşamaları takip ederek sepetimi ördüm. Birde sap ekledik mi kaba inşaatı bitmiş oluyor. Gelelim ince işlere 2 kat fırçayla tutkal sürüp kuruttum. sonra 3 kat beyaz sprey boya ile boyadım. 1 kat ta vernik attım. Çok sağlam oldu. İçine de çiçekleri koyduk mu tamamdır.




Tutacaklar

Baykuş tutacaklarla karşınızdayım. Çok severek ve zevkle diktim onları. Ortadaki puantiyeli olan mutfağımı süslüyor. Altta pembe güllü olanı kardeşimin çeyizi için hediye ettim. Diğerleri de sahiplerini bekliyorlar.

Kumandalar Nerde ?


Kumandaları koymak için yaptım bu kutuyu. Güzelde oldu galiba. Sanki içini açınca eski resim ve mektuplar çıkacak sanıyorum bazen : ) Baktıkça mutlu olduklarımdan. 
Nasıl yaptım: Güzelce zımparalayıp tozunu aldım. Üst kısmını krem alt kısımlarını ve içini pembeye boyadıktan sonra stencıl ile puantiyeler yaptım. Seçtiğim peçete ve resimleri kesip yapıştırdım. Güzelce 3 kat vernikledim ve bu cici kutu sehpamın üstündeki yerini aldı.

Bu arada sizlere kutumun asıl makamını göstermek istiyorum. Daha önceden rengini beyaz olarak boyadığım sehpamın üzerinde bana gülümsüyor.


26 Mart 2014 Çarşamba

OKUDUM.. OKUYORUM..

Kitap okumayı çok seviyorum her fırsatta boş vakitlerimde elimden düşmez.  
Marıe Bostwıck - Pamuk ipliğinden Hayaller ve Jojo Moyes - Senden Önce Ben  yeni bitirdiğim kitaplarım.
Pamuk ipliğinden hayaller insana güzel dersler veren bir kitap. Sıkıntılarımızı dostlarımıza sarıldığımızda yenebileceğimizi gösteren bir kitap. 

 Senden önce ben beni mahvetti. Kaç kez ağladığımı hatırlamıyorum. Herkesin hayatında ölmeden önce okuması gereken bir kitap bence.


Sevgilimden Son Mektup şu anda okuduğum kitap. Şu ana kadar bu kitap ta çok başarılı


Konserve kutusunun aşka gelmesi


Stoktaki konserve kutularım yavaş yavaş hayat bulmaya devam ediyor. Kendileri önceki hayatında mısır konservesi kutusu olarak mutlu mesut takılırken şimdilede yeni cicisiyle dahada şık : ) 
Artık baktıkça beni mutlu ediyor.
Renkli iplerle sık iğne yaparak ördüm.

.



Love mint !


İlk post ilk heyecan vay canına !

Mint renginin keşke benim olsa dediğim parçaları